Algemene voorwaarden Harry&Sally Jewelry, gevestigd te Kloetinge, KvK-nummer: 22044554

Datum: 27-02-2021

Hierbij leest u de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op alle producten en diensten die gedaan worden bij Harry & Sally Jewelry in het atelier of via de webwinkel.

Definities:
a. Overmacht: een niet aan Harry&Sally Jewelry toerekenbare oorzaak ( zoals arbeidsongeschiktheid, stroom- of internetstoring, extreem weer, extreme file, brand, inbraak) waardoor nakoming redelijkerwijs niet meer van Harry&Sally worden gevergd.

b. Klant: particuliere of zakelijke contact partij die een dienst of product afneemt bij Harry&Sally Jewelry.

c. Product: een sieraad of anderszins decoratief item, meestal gebaseerd op een edelmetaal, edelsteen of diamant, op maat of in serie gemaakt, geleverd en of verkocht door Harry&Sally Jewelry.

d. Dienst: een aan een product gerelateerde dienst (bijvoorbeeld: ontwerpen, smeden, adviseren, taxeren, repareren, ombouwen, samenvoegen, smelten, zetten).

e. Schriftelijk(e): per brief, e-mail, sms, whatsapp, social media of de website van Harry&Sally Jewelry.

1. Na ontvangst van de bestelling en betaling wordt uw bestelling zo snel mogelijk in behandeling genomen. U krijgt een bericht wanneer de bestelling is verstuurd.

2. Bestellingen via het atelier: U ontvangt van ons een offerte per e-mail. De offerte blijft 4 weken geldig. Na aanvaarding van de offerte ontvangt u van ons een factuur voor een aanbetaling van 50% van de overeengekomen prijs.

3. Betalingen: U kunt bij ons op verschillende manieren betalen, door middel van iDEAL, creditcard of via een overschrijving. Wanneer u uw bestelling afhaalt in het atelier, kunt u contant of met pin betalen. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

a. Zolang een klant een dienst of product niet volledig betaalt heeft, blijft de eigendom daarvan bij Harry&Sally Jewelry.

4. Verzenden: Uw bestelling wordt aangetekend verzonden met Mikropakket. Wij rekenen €9,- voor de verzendkosten. Het pakket is dan bij ons verzekerd. Bij een bestelling boven de € 500,00 worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

5. Levertijden: de levertijd kan per artikel verschillen. Sieraden die voorradig zijn worden na ontvangst van betaling zo spoedig mogelijk verzonden. Sieraden die op maat gemaakt moeten worden, hebben een langere levertijd. Wij stellen u op de hoogte van de levertijd. Het is raadzaam om naar de levertijd te informeren wanneer het om een cadeau gaat of wanneer u het sieraad snel nodig heeft. Voor maatwerkopdrachten die in het atelier van Harry&Sally zijn besproken hanteren wij 3 tot 8 weken levertijd.

a. Harry&Sally jewlery is niet aansprakelijk voor de gevolgen van overmacht.

b. Omdat dit van te veel factoren afhankelijk is, is Harry&Sally Jewelry nooit aansprakelijk voor de gevolgen van het niet behalen van een beoogde leverdatum, tenzij dit niet halen aantoonbaar alleen aan Harry&Sally Jewlery is te wijten.

c. Harry&Sally Jewelry is niet aansprakelijk door tekortkomingen van ingeschakelde derden en is door de klant gevolmachtigd om aansprakelijkheidsbeperkingen door en van derden te aanvaarden.

6. Ruilen en Retourneren: De sieraden worden met veel zorg en aandacht gemaakt. Mocht u desondanks niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u deze binnen 10 dagen na ontvangst, ongedragen en onbeschadigd in de originele verpakking retourneren. Dit geldt niet voor sieraden die speciaal in opdracht zijn gemaakt. Hiervoor brengen wij 50% van de overeengekomen prijs in rekening. Dit bedrag komt overeen met de aanbetalingsfactuur. Retourzendingen dienen vooraf kenbaar gemaakt te worden via: . De kosten van de verzekering van de retourzending zijn voor uw eigen rekening. Stuur het pakket aangetekend met de bijhorende factuur naar:

Harry & Sally
Jachthuisstraat 4
4481 AL Kloetinge

(vermeld GEEN woorden als edelsmid, goudsmid, juwelier of sieraden in het adres op de verpakking).

Harry&Sally Jewelry is niet aansprakelijk voor het niet-aankomen van goederen die een klant per post of pakket opstuurt. U kunt uitsluitend artikelen ruilen en retourneren die gekocht zijn in de webshop. U krijgt uw aankoopbedrag exclusief de verzendkosten op uw rekening gestort binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour.

7. Conformiteit, garantie, klachten en toepasselijk recht.

a. Bij een product of dienst op basis van maatwerk is herroeping, omruilen of terugbetaling niet mogelijk.

b. Harry& Sally Jewelry levert hoogwaardige diensten en producten, werkt alleen met deugdelijke materialen en staat er voor in dat het product de eigenschappen bezit die voor normaal gebruik nodig zijn. Onder normaal gebruik van een product gaat Harry&Sally Jewlery ervan uit dat de klant voorzichtig omgaat met het product en een product afdoet, niet gebruikt of opbergt als schade kan worden verwacht (zoals bijvoorbeeld bij sporten, tuinieren, klussen, verhuizen, schoonmaken en saunabezoek).

c. Minimale afwijkingen ten opzichte van een schets, foto of model, kunnen Harry&Sally Jewelry niet worden tegengeworpen.

d. Harry&Sally Jewelry werkt met natuurlijke materialen; voor de gevolgen van de eigenschappen daarvan (zoals verkleuring, kleurafwijkingen, verbuiging, oxidatie) kan Harry&Sally Jewelry niet aansprakelijk worden gehouden.

e. Harry&Sally Jewelry maakt producten, zet of bevestigt edelmetalen en/of edelstenen op een hoog en vakkundig niveau. Na overdracht aan de klant kan Harry&Sally Jewelry daarom niet aansprakelijk worden gesteld.

f. Alle producten hebben hebben 1 jaar garantie op materiaal of constructie fouten. Uitgesloten van garantie zijn slijtage door het dragen, slijtage aan edelsteen/diamantzettingen en breuk of verlies van edelstenen en diamant. Dit omdat het helaas niet altijd te achterhalen is waardoor de schade is ontstaan. Daarom kunnen wij hier geen garantie op geven. Sieraden met edelstenen of diamanten die gezet zijn in een pootjeszetting zijn extra kwetsbaar. Wij raden daarom ook aan om de zettingen van sieraden met edelstenen of diamant een per jaar jaar gratis door ons te laten controleren. Zo kunnen wij zien of ze nog intact zijn.

g. Garantie geldt niet als een klant een product onzorgvuldig of in strijd met de instructies gebruikt of onderhoudt.

h. Garantie geldt, in verband met onbekende kwaliteit en voorgeschiedenis, niet op materialen die niet door Harry&Sally Jewelry zijn ingekocht; schade hieraan (bij bijvoorbeeld reparatie, ombouwen, samenvoegen, smelten, zetten) is en blijft voor het risico van de klant.

i. Een klant geeft een klacht zo snel mogelijk schriftelijk door aan Harry&Sally die dan redelijke termijn en voldoende toegang krijgt om de oorzaak van de klacht te onderzoeken, weg te nemen/ en of te herstellen .

j. Het melden van een klacht schort de betalingsverplichting van een klant niet op.

k. Op het geheel van klachten is het Nederlands recht van toepassing, tenzij de wet anders bepaalt.